TEA: Zbuloni ngjarjet turistike të Shqipërisë me mijëra shkarkime tashmë!

Shpërndaje

Pas një fushate emocionuese ngacmuese, Turizmi Events i Albanmima mbërriti dhe mahniti të gjithë. Aplikacioni i parë (dhe aktualisht i vetmi) i krijuar për kalendarin e ngjarjeve turistike në Shqipëri ka tërhequr interesin dhe kureshtjen e turistëve që në ditët e para. Kjo është e dukshme nga mijëra shkarkime të hershme në një kohë të shkurtër. Këtë lajm të mirë e ka ndarë dje drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Turizmit, Zana Çela, në programin e Rudina Magjistarit.

Ecuria e aplikacionit premton një skenar shumë optimist, siç tregohet nga të dhënat fillestare. Aplikacioni TEA, i disponueshëm si në Play Store ashtu edhe në App Store, deri më tani ka grumbulluar 2,632 shkarkime në Android dhe 3,267 shkarkime në iOS, në total 5,899 shkarkime. Nga këto, 3578 shkarkime janë nga Shqipëria, 450 nga Italia, 324 nga Shtetet e Bashkuara, 314 nga Gjermania dhe 276 nga Mbretëria e Bashkuar. “Nëse i krahasojmë këto shifra me krijimin dhe funksionimin e aplikacioneve të ngjashme, shifra të tilla arrihen mesatarisht brenda 40 ditëve, ndërsa TEA e ka arritur në vetëm dy javë”, tha Çela.

Përveç numrave, interesante është edhe harta e shkarkimeve. Aplikacioni është shkarkuar nga vende të tilla si Greqia, Zvicra, Austria, Izraeli, Danimarka dhe Holanda. Këto të dhëna tregojnë se turistët vendas dhe të huaj kanë shfaqur interes të madh për ngjarjet kulturore që do të zhvillohen gjatë pushimeve të tyre në Shqipëri.

Kalendari përfshin 1110 aktivitete dhe ngjarje të ndryshme të ndara në 28 kategori, me 10 kategori kryesore dhe 18 nënkategori. Këto variojnë nga festivalet tradicionale të fshatrave deri te ngjarjet kombëtare dhe ndërkombëtare në qytete. Ka evente që lidhen me agroturizmin, kuzhinën, teatrin, kinemanë, evente multi-artesh dhe sporte të ndryshme, duke përfshirë edhe sportet ekstreme. Një gamë e gjerë ngjarjesh mbahen gjatë gjithë vitit, jo vetëm në sezonin e verës.

Përveç shijimit të natyrës, maleve, detit dhe eksperiencave të kuzhinës, falë TEA-s, turistët do të mund të shijojnë edhe ngjarje kulturore dhe artistike, duke shfrytëzuar maksimalisht pushimet e tyre. Çdo ngjarje brenda aplikacionit do të ketë faqen e saj të dedikuar me informacion të detajuar dhe përdoruesit do të njoftohen kur afrohet ngjarja e tyre e preferuar.

TEA gjithashtu ka disa butona të tjerë të dobishëm për të përmirësuar përvojën e përdoruesit. Me vetëm një trokitje, butoni “Vendndodhja” do t’i drejtojë ata drejt vendit të ngjarjes. Butoni “Kalendari” e ruan ngjarjen në kalendarin personal të përdoruesit, duke u siguruar që ai të mos humbasë asnjë ngjarje për shkak të harresës. Dhe për ata që duan të ndajnë emocionet që sjellin ngjarjet turistike, butoni “Share” i lejon përdoruesit të përhapin me lehtësi fjalën te miqtë dhe familjet e tyre.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Shpërndaje

Numri i lexuesve

Shpërndaje

Support this article

Atlantiku

Author

Read article in English
Related News

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In dapibus mi in augue auctor venenatis.

Të ngjashme