Search
Close this search box.

About Us

About Us

Atlantiku.com is an independent media company dedicated to Albanian-American community throughout the United States. Established in 2022, Atlantiku is the newest, the most modern and credible Albanian-American media in U.S. Our mission is to promote and preserve Albanian culture and heritage by reporting in both English and Albanian on subjects such as arts and culture, literature, education, history, business, science, sport, lifestyle, and politics.

 

Atlantiku publishes news articles that feature events in the Albanian-American community. Atlantiku will publish daily articles and will reach around one million Albanians that live in United States in two languages. With a great social media network reaching thousands of readers a month, Atlantiku will be a great tool to connect and inform the community.

 

We will offer to our readers analysis on Western Balkans developments and world events, with the mission of sharing the Albanian-American perspective and views with our origin countries. We see it very important to have the community engaged on public debates on important topics that touch the interests of Albanians. Atlantiku will also cover on daily basis the latest news from Albania, Kosovo, North Macedonia and Montenegro.

 

Besides this, Atlantiku will promote women empowering and LGBT community. These two important topics will be in the focus of our work.


We are committed to maintaining the connection with Albania, Kosovo, North Macedonia and Montenegro through the stories, profiles, news, and memories that we offer our readers. It’s our job to constantly look at the future. Thinking about tomorrow and the next publication striving to select the best possible stories to include.

 

Atlantiku seeks to become the most reliable and credible media in Albanian American community. Your commitment won’t be unnoticed, because we will inform Albanian readers in Western Balkans on every event on Albanian-American community.

 

Atlantiku.com brings life stories of Albanian-Americans. If you want to share your story with our readers, feel free to reach us out at info@atlantiku.com

Rreth Nesh

Atlantiku.com është agjenci mediatike e pavarur e themeluar më 2022 dhe e dedikuar ndaj komunitetit shqiptar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Atlantiku sjell lajme kredibile mbi jetën e shqiptaro-amerikanëve, sfidat dhe sukseset e këtij komuniteti në ShBA dhe perspektivën amerikane mbi zhvillimet kryesore në Ballkanin Perëndimor, pra tema të analizuara me ekspertë shqiptaro-amerikanë në çështje që prekin interesat e shqiptarëve. Atlantiku mbulon edhe aktualitetin në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni e Veriut, Mal të Zi dhe Luginë e Preshevës. Ky portal është edhe dritare e besueshme informimi mbi zhvillimet në Shtetet e Bashkuara dhe botë. Atlantiku do t’i kushtojë hapësirë të veçantë edhe mbulimit të çështjeve të rëndësishme të shoqërisë tonë, siç janë të drejtat e grave dhe komunitetit LGBT.

Misioni kryesor i Atlantikut ofrimi i artikujve profesional mbi jetën dhe veprën e shqiptarëve të Amerikës. Duke pasqyruar të arriturat dhe sfidat e shqiptaro-amerikanëve, përmbajtja e Atlantikut do të frymëzojë rininë e vendeve shqipfolëse në Ballkanin Perëndimor dhe do të bëj pjesë të diskutimeve mbi zhvillimet në vendet e rajonit tonë edhe komunitetin shqiptaro-amerikan.

Atlantiku synon të jetë burim kryesor dhe i besueshëm informimi i shqiptarëve të Amerikës dhe të gjithë lexuesve në Ballkanin Perëndimor që kanë interes mbi jetën në Amerikë dhe pikëpamjet e shqiptaro-amerikanëve rreth zhvillimet në atë pjesë të Evropës.

Atlantiku.com sjell çdo ditë artikuj nga jeta e shqiptaro-amerikanëve. Nëse dëshironi të ndani rrëfimin tuaj me lexuesit e Atlantikut, nga shkruani në info@atlantiku.com