Search
Close this search box.

Mbi 2 milion vizitorë në Shqipëri në vetëm katër muaj

Shpërndaje

Shqipëria ka dëshmuar një rritje mbresëlënëse të turizmit, me mbi 2 milionë vizitorë që dynden në vend në katër muajt e parë të 2024. Sipas të dhënave nga operatorët turistikë privatë, këtë vit pritet të ketë një rritje prej 30% të vizitorëve të huaj në krahasim me vitin 2023. , e cila përfundoi me 10.1 milionë turistë rekord. Kjo rritje e konsiderueshme nxjerr në pah tërheqjen në rritje të Shqipërisë si një destinacion udhëtimi, duke tërhequr më shumë vëmendjen ndërkombëtare dhe duke nxitur ekonominë vendase.

Vetëm prilli pati një fluks të jashtëzakonshëm prej 794,000 turistësh të huaj, duke e çuar numrin total të vizitorëve në mbi 2.3 milionë në tremujorin e parë të vitit. Kjo prirje rritëse tregon një të ardhme premtuese për sektorin e turizmit të Shqipërisë, duke sugjeruar se përpjekjet e vendit për të përmirësuar infrastrukturën e saj turistike dhe marketingun po japin rezultate pozitive. Atraksionet e ndryshme, duke filluar nga plazhet e pacenuara deri te vendet historike, vazhdojnë të magjepsin turistët nga e gjithë bota.

Duke e forcuar më tej këtë rritje, të dhënat e fundit zbuluan se mbi 110 operatorë turistikë detarë të certifikuar dhe më shumë se 600 guida turistike të çertifikuara tashmë operojnë në Shqipëri. Ky proces certifikimi siguron një përvojë të sigurt dhe të këndshme për vizitorët, duke nënvizuar angazhimin e vendit për të ofruar shërbime turistike me cilësi të lartë. Ndërsa Shqipëria vazhdon të përmirësojë ofertat e saj turistike, ajo është e gatshme të forcojë pozicionin e saj si një destinacion kryesor për udhëtarët ndërkombëtarë.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Shpërndaje

Numri i lexuesve

Shpërndaje

Support this article

Atlantiku

Author

Read article in English
Related News

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In dapibus mi in augue auctor venenatis.

Të ngjashme