Search
Close this search box.

Mira Murati Emërohet CEO e Përkohshme e OpenAI

Shpërndaje

Mira Murati është emëruar CEO e përkohshme e OpenAI, duke shënuar një ndryshim të rëndësishëm në drejtimin e kësaj kompanie të shquar në fushën e inteligjencës artificiale. Ky ndryshim u njoftua më 17 nëntor 2023, pas largimit të Sam Altman, ish-CEO dhe bashkëthemelues i OpenAI. Bordi i drejtorëve mori këtë vendim pasi shprehu mungesë besimi në aftësinë e Altman për të vazhduar udhëheqjen e kompanisë.

Emërimi i Muratit si CEO e përkohshme është një dëshmi e kontributeve të saj të rëndësishme në OpenAI. Ajo u bashkua me kompaninë në vitin 2018, duke u fokusuar në superkompjutim, një fushë kyçe për përparimin e teknologjive AI. Ekspertiza dhe udhëheqja e saj në këtë fushë çuan në promovimin e saj si Drejtore e Teknologjisë në vitin 2022, një rol në të cilin ajo ka treguar aftësi dhe inovacion të jashtëzakonshëm.

Rrethanat që rrethojnë ndryshimin e udhëheqjes ishin mjaft dramatike, me Altmanin që u largua nga pozicioni i tij. Ky vendim nga bordi nënvizon një moment vendimtar për OpenAI ndërsa navigon nëpër një fazë tranzicioni dhe shikon drejt një të ardhmeje të vazhdueshme të inovacionit dhe rritjes në sektorin e AI.

Si CEO e përkohshme, Muratit i është besuar detyra për të udhëhequr OpenAI gjatë kësaj periudhe kritike. Kompania ka nisur kërkimin për një pasardhës të përhershëm, duke treguar se roli i tanishëm i Muratit mund të jetë pjesë e një strategjie më të gjerë tranzicionale. Udhëheqja e saj gjatë kësaj periudhe të përkohshme do të jetë jetike në formësimin e drejtimit të kompanisë dhe në mbajtjen e pozicionit të saj në krye të zhvillimit të teknologjisë AI.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Shpërndaje

Numri i lexuesve

Shpërndaje

Support this article

Atlantiku

Author

Read article in English
Related News

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In dapibus mi in augue auctor venenatis.

Të ngjashme