Një ekspozitë e koleksionit të librave antik për Skënderbeun nga Patricia Nugee

Shpërndaje

Më 11 dhe 12 mars, Shoqëria Shqiptaro-Amerikane e Masaçusetsit Besa dhe Katedralja Ortodokse Shqiptare e Shën Gjergjit organizuan një ngjarje emocionuese që prezantoi Koleksionin e Librit Antikuar Patricia Nugee Scanderbeg. Koleksioni, i përbërë nga 37 libra që datojnë nga viti 1510, është pjesë e koleksionit privat të librave antikuar të znj. Nugee dhe është ekspozuar në institucione të shumta publike në mbarë botën.

E vendosur në 523 East Broadway në Bostonin e Jugut, Katedralja Ortodokse Shqiptare e Shën Gjergjit ofroi një mjedis të bukur për ngjarjen. Të pranishmit mundën të shfletonin koleksionin mbresëlënës, i cili përfshinte libra me një gamë të gjerë temash, si historia, letërsia, arti dhe shkenca. Disa nga librat e ekspozuar ishin botime të rralla dhe të vlefshme, me ilustrime dhe lidhje të ndërlikuara.

Veprimtaria ofroi një mundësi unike për vizitorët që të mësojnë mbi historinë e Shqipërisë dhe trashëgiminë e saj kulturore. Koleksioni pasqyron traditën e pasur letrare të Shqipërisë dhe nxjerr në pah kontributet e shkrimtarëve dhe studiuesve shqiptarë gjatë historisë. Të pranishmit mundën të eksploronin evolucionin e letërsisë shqipe dhe ndikimin e ndikimeve të huaja në zhvillimin intelektual të vendit.

Përveç shikimit të koleksionit, të pranishmit mundën të takonin znj. Nugee dhe të mësonin për pasionin e saj për librat antikuar. Zonja Nugee, e cila ka mbi 40 vjet që mbledh libra, ka një vlerësim të thellë për bukurinë dhe vlerën e librave të rrallë. Koleksioni i saj pasqyron përkushtimin e saj për ruajtjen e trashëgimisë kulturore të Shqipërisë dhe ndarjen e saj me botën.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Shpërndaje

Numri i lexuesve

Shpërndaje

Support this article

Atlantiku

Author

Read article in English
Related News

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In dapibus mi in augue auctor venenatis.

Të ngjashme

Mos e humbisni asnjë lajm nga Atlantiku

Pasi të keni plotësuar formularin ju do të merrni njoftime për artikujt e fundit të publikuar në portalin e shqiptarëve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.