Search
Close this search box.

Valentina Juncaj: Zemra pas bizhuterive të përjetshme të Vajzë & Burrë

Shpërndaje

Në një intervistë të sinqertë me ATLANTIKUN, Valentina Juncaj, një shqiptaro-amerikane e lindur në Mal të Zi nga Detroiti, ndan përvojat e saj që çuan në themelimin e Vajzë, një markë që feston dinamizmin e femrës. Sipërmarrësja dhe stilistja e suksesshme në krye të Vajzës merr frymëzim nga trashëgimia e saj e dyfishtë, duke krijuar pjesë që tejkalojnë thjesht modën për t’u bërë deklarata të forcës dhe feminitetit.

Pasuria kulturore e edukimit të Valentinës ka ndikuar thellë në filozofinë e saj të dizajnit. Ajo shpjegon, “Edukimi im ndikoi drejtpërdrejt në markën time, dizajnet dhe estetikën në krijimin e VAJZE & BURRE. Duke qenë një vajzë e re, u frymëzova më së shumti nga gratë në kulturën time – ato vërtet ilustruan të qenit shumëplanëshe, duke treguar se mund të jenë kujdestare. mbështetëse, e bukur dhe femërore.” Fjalët e saj nënvizojnë një rrëfim të njohur për shumë gra shqiptaro-amerikane, duke pasqyruar një trashëgimi të gjallë që harmonizon elasticitetin me hirin, karakteristika që Valentina i ka thurur në strukturën e modeleve të saj.

Suksesi i Vajzës qëndron në tërheqjen e saj universale, të arritur përmes dizajnit të përpiktë. Valentina ndan: “Kur dizajnoj, kryesisht dizajnoj duke pasur në mendje shkathtësinë – dua që ajo pjesë e bizhuterive të mund të vishet rastësisht ose për një rast, duke kapërcyer gjithashtu tendencat.” Qasja e saj ka ngjallur admirim nga gratë në të gjithë spektrin, nga kultura dhe breza të ndryshëm, duke i bërë krijimet e saj një shtyllë në veshjet që vlerësojnë kohëzgjatjen mbi kalueshmërinë.

IG Vajze FallCampaign633 Edit 2

Duke diskutuar thelbin e pjesëve të saj, Valentina rrëfen: “Më pëlqen shumë të bëj dizajne me kënde dhe forma të forta, në mënyrë që ato të përfundojnë me shkëlqimin më të mahnitshëm në proces.” Çdo pjesë e Vajzës rrëfen një histori të sajën, duke përkrahur etikën ‘të fortë, të ndezur, të ashpër dhe femërore’ që është emblematike e vizionit të Valentinës.

Procesi i krijimit të bizhuterive të Vajzës është një dëshmi e përkushtimit të markës ndaj mjeshtërisë. Valentina shtjellon, “Çdo pjesë e procesit të projektimit dhe krijimit preket dhe inspektohet nga dora e njeriut.” Nga skicat tek modelet e dyllit të printuara 3D deri tek derdhja me dorë, çdo pjesë vihet në jetë me përpikëri përmes një simfonie të teknikave tradicionale dhe moderne.

Homologu i Vajzës: Burrë, i krijuar për burra, i bën jehonë një respekti të ngjashëm për trashëgiminë. Ai mishëron guximin dhe vlerat e nderuara të kohës që shihen te burrat shqiptarë. “Dizajnet në BURRE janë forma dhe metale më të rafinuara, klasike, më të forta mashkullore,” përshkruan Valentina, duke treguar një qasje të menduar dhe të synuar ndaj koleksionit të saj për meshkuj.

Mesazhi i Valentinës për të rejat shqiptaro-amerikane është po aq fuqizues sa edhe dizajnet e saj. Ajo i inkurajon ata që “të hyjnë në atë që janë, duke përdorur kulturën, vlerat dhe veçantinë e tyre si forcë”. Ajo beson se përqafimi i individualitetit kontribuon në ‘dridhjen e lartë të kësaj bote’, një pohim që rezonon me audiencën dhe klientelën e saj.

Historia e Valentinës dhe etika e Vajzë shkëlqejnë si fenerë për komunitetin shqiptaro-amerikan, duke festuar me krenari dhe elegancë identitetin e tyre të dyfishtë. Përkushtimi i saj për zanatin, përkushtimi ndaj gjithëpërfshirjes dhe festimi i saj i individualitetit jo vetëm që pasqyrojnë narrativën e saj personale, por gjithashtu hartojnë rrugën për dizajnerët dhe sipërmarrësit aspirantë brenda diasporës. Vajzë, përmes mishërimit të natyrës së shumanshme të gruas, jo vetëm që ka krijuar një markë, por ka nxitur edhe një komunitet që ngre dhe rezonon me shpirtin e çdo gruaje që zgjedh të zbukurohet me një pjesë të vizionit të Valentinës./Atlantiku

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Shpërndaje

Numri i lexuesve

Shpërndaje

Support this article

Atlantiku

Author

Read article in English
Related News

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In dapibus mi in augue auctor venenatis.

Të ngjashme