Search
Close this search box.

Harun Hondozi Triumfon në Shkencë në Olimpiadën Ndërkombëtare Neo Science

Shpërndaje

Harun Hondozi, një nxënës i klasës së katërt, ka fituar vendin e parë në kategorinë “Best of the Best” për shkencë në Olimpiadën Ndërkombëtare Neo Science, të organizuar nga Instituti i Teknologjisë së New Jersey-t. Përveç kësaj arritjeje të jashtëzakonshme, Hondozi gjithashtu zuri vendin e dytë në matematikë, duke theksuar talentin dhe përkushtimin e tij të jashtëzakonshëm.

Olimpiada Neo Science e këtij viti përkoi me 25-vjetorin e çlirimit të Kosovës dhe pa nxënësit kosovarë të arrijnë suksese të mëdha. Së bashku, ata fituan gjashtë medalje të arta dhe disa të argjendta dhe bronzi në shkencë, matematikë dhe robotikë. Performancat e tyre të shkëlqyera jo vetëm që treguan shkëlqimin e tyre individual, por gjithashtu sollën krenari të madhe për vendin e tyre.

Ndër arritjet e shquara ishin ato të Gerti Kida, Vesa Xhymshiti, Jeton Sylejmani, Lum Rrahmani dhe Molos Gashi, të cilët shkëlqyen në kategoritë e tyre përkatëse, duke theksuar më tej aftësitë akademike të jashtëzakonshme të nxënësve të rinj kosovarë. Kjo valë suksesi shënon një moment krenarie për komunitetin shqiptaro-amerikan, duke festuar arritjet e jashtëzakonshme të studiuesve të tyre të rinj në një skenë ndërkombëtare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Shpërndaje

Numri i lexuesve

Shpërndaje

Support this article

Atlantiku

Author

Read article in English
Related News

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In dapibus mi in augue auctor venenatis.

Të ngjashme