Publikohet libri shqip në Nju Jork: Kujtimi i ‘gjenocidit dhe pushtimit 1800-1999

Shpërndaje

Komuniteti shqiptaro-amerikan në Nju Jork u mblodh më 15 korrik 2023, për të përkujtuar nisjen e “Gjenocidit të Serbo-Malazezëve dhe Pushtimit të Tokave Shqiptare 1800-1999”. Me autor Rrustem R. Berisha nga Kosova, kjo vepër me tre vëllime thellohet në ngjarjet e trazuara historike që kanë formësuar ndjeshëm identitetin shqiptar. Aktiviteti i lançimit, i organizuar nga Shoqëria e nderuar Shqiptaro-Amerikane “Skënderbej” Inc. nën drejtimin e Z. Bashkim Shehu dhe Z. Mark Qehaja, shërbeu si një kujtim prekës i betejave, sakrificave dhe qëndresës së popullit shqiptar gjatë historisë.

Në prani të mbështetësve të shquar, përfshirë z. Qemal Zylo, anëtar nderi i shoqërisë dhe z. Faton Zogiani, ish-drejtues, prezantimi i librit nxiti një ndjenjë uniteti dhe krenarie brenda diasporës shqiptare. “Gjenocidi i Serbo-Malazezëve dhe pushtimi i Tokave Shqiptare 1800-1999” qëndron si një dëshmi e shpirtit të qëndrueshëm të popullit shqiptar dhe përkushtimit të komunitetit për të ruajtur historinë e tij. Duke ndarë këtë punë të thellë, ata shpresojnë të rrënjosin një ndjenjë të vetëdijes dhe vlerësimit kulturor, duke siguruar që trashëgimia e tyre të vazhdojë të lulëzojë për brezat që do të vijnë.

Veprimtaria shërbeu si një kujtesë e fuqishme e rëndësisë së ruajtjes dhe promovimit të identitetit kulturor, nxitjes së unitetit mes shqiptarëve, si në Amerikë ashtu edhe në mbarë botën. Ndërsa libri “Gjenocidi i Serbo-Malazezëve dhe pushtimi i tokave shqiptare 1800-1999” gjen rrugën e tij në shtëpi dhe zemra, ai do të vazhdojë të frymëzojë brezin e ri për të përqafuar rrënjët e tyre dhe për të nderuar sakrificat e të parëve të tyre. Nëpërmjet përpjekjeve të tyre kolektive, komuniteti shqiptaro-amerikan përpiqet të mbajë gjallë historinë e tyre, duke nxitur një ndjenjë krenarie dhe përkatësie që kapërcen kufijtë dhe kohën.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Shpërndaje

Numri i lexuesve

Shpërndaje

Support this article

Atlantiku

Author

Read article in English
Related News

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In dapibus mi in augue auctor venenatis.

Të ngjashme