Search
Close this search box.

DioGuardi u bashkohet Shqiptaro-Amerikanëve në Kosovë

Shpërndaje

Kampionët legjendar të çështjes kombëtare shqiptare, Joe DioGuardi dhe Shirley Cloyes DioGuardi, së fundmi kanë vizituar Kosovën me një mision të thellë.

Qëllimi i tyre: të nderojnë historinë e shquar të dhembshurisë, sakrificës dhe trimërisë së popullit shqiptar në shpëtimin e jetëve hebreje gjatë Holokaustit. Bashkë me Lekë Rezniqin, kryetar i Shoqatës së Miqësisë Kosovë-Izrael dhe Hafiz Shala, anëtar i Lidhjes Qytetare Shqiptaro-Amerikane, ky tubim simbolizoi unitetin dhe vlerat e përbashkëta.

DioGuardi theksoi historinë e Arif Aliçkajt dhe Arsllan Rezniqit, të cilët morën çmimin Righteous Among the Nations të Yad Vashem për shpëtimin e jetëve hebreje. Trashëgimia e tyre dhe e heronjve të tjerë janë gdhendur në Murin e Nderit, i cili do të inaugurohet më 23 gusht 2023, në orën 10:00 në parkun e qytetit të Prishtinës.

Një seminar në orën 14:00. në të njëjtën ditë në Hotel Emerald do të thellohet në rolin unik të shqiptarëve të Kosovës në shpëtimin e hebrenjve gjatë Holokaustit.

E hapur për të gjithë, kjo ngjarje nxit mirëkuptimin, tolerancën dhe ndërgjegjësimin historik. Vizita e Joe DioGuardi dhe Shirley Cloyes DioGuardi nënvizon fuqinë e qëndrueshme të dhembshurisë, duke na kujtuar se edhe në kohët më të errëta, cilësitë më të mira të njerëzimit shkëlqejnë.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Shpërndaje

Numri i lexuesve

Shpërndaje

Support this article

Atlantiku

Author

Read article in English
Related News

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In dapibus mi in augue auctor venenatis.

Të ngjashme